SYMPOSIUM

Draw your Future

Locatie: Smart Service Campus (Heerlen)
Datum: Donderdag, 9 maart 2017
Tijd: 14:00- 17:00 uur
Dagvoorzitter: Raymond Clement (Zuyd)
Laat je inspireren op donderdag 9 maart 2017

Als je geen plan hebt,

word je onderdeel van andermans plan.

Om toekomstplannen te maken, te volgen, en ze zo nodig ook weer bij te stellen heb je vertrouwen en energie nodig:  het basale vertrouwen dat je beslissingen tot iets goeds leiden, en de energie om steeds weer creatief, vernieuwend en uitvoerend te kunnen zijn.
Het is die energie die bij DrawyourFuture op tafel en in de ruimte komt.

Tijdens deze middag die wordt georganiseerd door Paul Borm, die als lector Life Sciences afscheid neemt bij Zuyd Hogeschool, komen sprekers en performers aangeven waar zij hun energie vandaan halen. Schrijvers, wetenschappers, ondernemers en creatieve geesten uit de wereld van muziek en toneel , mensen die Paul hebben geïnspireerd en waar hij altijd kan bijtanken. Laat je ook inspireren door hun verhalen.

Paul neemt afscheid bij Zuyd Hogeschool maar schetst nog druk aan zijn toekomst; hij gaat vol door als ondernemer bij  Nano4Imaging.

Het tekenpalet ziet er als volgt uit:

Raymond Clement

Dagvoorzitter (Zuyd)

14:00  Peter Verkoulen
14:15  Joseph Oubelkas
14:30  Aalt Bast
14:45  Paul Crutzen
15:00  Dominique Deguelle
15:15  Peter Klosse
15:30  Jeroen Tessers
15:45  Jean-Philippe Rieu

Peter Verkoulen

BigData bepalen jouw Future

Google, en Facebook weten veel van ons. Dr Watson is al beter dan menig arts. Wat zeggen BigData over jou en jouw toekomst? Bieden ze een basis voor persoonlijke slimme services? En wat zijn dat dan?

Joseph Oubelkas

Wat is jouw houding? Jij bepaalt alles, voor 100 %

Naar aanleiding van zijn jaren in onterechte gevangenschap in verschillende Marokkaanse gevangenissen vertelt Joseph Oubelkas levendig, met passie, enthousiasme en zelfs humor over zijn levensveranderende ervaring. Daarbij leer je over zijn inzichten over leiderschap die hij verkreeg in de meest bizarre omstandigheden…

Aalt Bast

Wetenschap en pretletters

Wetenschap is een serieuze aangelegenheid. Er wordt te weinig gelachen, en dat is jammer want er is genoeg stof om te lachen. Aalt Bast pleit voor pretletters met een geheel eigen invulling.

Paul Crutzen

Luchtkastelen bouwen

Gaat over verbinden door fantaseren, het creëren en beleven van een gemeenschappelijke droom. Missie, Visie en strategie vs. agile, organische groei vs. Keynesiaanse groei, ondernemend zijn vs. succesvol ondernemen. Eigenlijk gaat het over het nieuwe avontuur van Paul Borm en ook weer niet.

Dominique Deguelle

Mensen, mensen, mensen en af en toe een kreeft

De wereld bestaat uit mensen en netwerken. Met de juiste mensen worden nieuwe dromen werkelijkheid. Dominique vertelt over zijn droom en de rol van de Ooster-schelde kreeft in die visie.

Peter Klosse

De Smaak van de Toekomst

Smaak is een wonderlijk iets, maar niet ongrijpbaar. Smaak is onderbelicht en vaak onbegrepen: dat moet anders in de toekomst.

Jeroen Tessers

Improviseren: een cadeautje!

Iedereen heeft improvisatietalent – als je maar ‘Ja!’ zegt tegen je eigen ideeën en durft om het niet te weten. Waarom improviseren zoveel positieve energie kan opleveren als je kwetsbaar kunt zijn.

Jean-Philippe Rieu

Buiken, knopen en vlinders

Ik ontdek iedere dag opnieuw en intenser, dat ruimte, stilte, samen ervaringen en gevoelens delen, de basis van nieuw- kijken en zien, luisteren en horen zijn. De basis van re-spectere, opnieuw kijken en luisteren naar mezelf en daardoor naar de ‘ander’, the World…dat dit alles met buiken, knopen en vlinders te maken heeft…

WAT ZIJN JOUW TOEKOMSTPLANNEN?

Laat je inspireren op donderdag 9 maart 2017