SYMPOSIUM

Draw your Future

Locatie: Smart Service Campus (Heerlen)
Datum: Donderdag, 9 maart 2017
Tijd: Inloop: 13:00 uur. Start: 13:30 uur.
voorzitters: Raymond Clement/Bert Schroen (Zuyd)

Als je geen plan hebt,

word je onderdeel van andermans plan.

Om toekomstplannen te maken, te volgen, en ze zo nodig ook weer bij te stellen heb je vertrouwen en energie nodig:  het basale vertrouwen dat je beslissingen tot iets goeds leiden, en de energie om steeds weer creatief, vernieuwend en uitvoerend te kunnen zijn.
.

De middag was georganiseerd door Paul Borm ter gelegenheid van zijn afscheid bij Zuyd Hogeschool. Schrijvers, wetenschappers, ondernemers en creatieve geesten uit de wereld van muziek en toneel vertelden hun verhalen over inzet, creativiteit, energie, cadeautjes geven en muziek schilderen. Misschien wel de mooiste omschrijving kwam van een deelneemster achteraf per E-mail:

“Inspireren deed dit zeker. Joseph Oubelkas: Een ontroerend goed verhaal over onrecht, hoop, doorzettingsvermogen en de inspiratiebron die zijn verhaal tot een positief einde bracht, onvoorwaardelijke liefde.  Wat zou ik hem graag de gelegenheid bieden zijn verhaal te mogen verfilmen. Oscarwaardig en bovenal inspirerend voor iedereen, want iedereen heeft een verhaal en iedereen heeft, ondanks de vreemde wendingen die in deze wereld plaatsvinden de mogelijkheid om aan het roer te staan van zijn eigen schip. Ik zou  “Pretletters” willen schrijven met Aalt Bast in het “stedje van lol en plezeer” en in de blurring van retail en horeca dansen rond de tafel van Peter Klosse. Ik wil …. radslagen maken door de gangen van de Brightland campus, omdat de energie daar zo lekker is. En als ik daar moe van ben geworden, wil ik met Jean-Philippe Rieu bijtanken in een compositie van dartelende vlinders of met jou “Canard a l’orange” bereiden in de Dordogne, gewoon omdat het kan.

Door de inspiratie die ik heb opgedaan ben ik er nog meer van overtuigd geraakt dat het tijd is dat ik stop met het onderdeel zijn van iemand anders zijn plan en ik mijn eigen plan vorm ga geven”.

Het tekenpalet zag er als volgt uit:

Raymond Clement

Mediatoren: Raymond Clement/Bert Schroen

13:30    Opening
13:40    Paul Borm- toelichting
13:55     Joseph Oubelkas
14:15     Aalt Bast
14:30    Peter Klosse
14:45    Peter Verkoulen

15:00   Dominique Dequelle
15:15    Jeroen Tessers
15:30   Paul Crutzen
15:45   Jean Philippe Rieu

16:00   Hapje en Drankje

Peter Verkoulen

BigData bepalen jouw Future

Google, en Facebook weten veel van ons. Dr Watson is al beter dan menig arts. Wat zeggen BigData over jou en jouw toekomst? Bieden ze een basis voor persoonlijke slimme services? En wat zijn dat dan?

Joseph Oubelkas

Wat is jouw houding? Jij bepaalt alles, voor 100 %

Naar aanleiding van zijn jaren in onterechte gevangenschap in verschillende Marokkaanse gevangenissen vertelt Joseph Oubelkas levendig, met passie, enthousiasme en zelfs humor over zijn levensveranderende ervaring. Daarbij leer je over zijn inzichten over leiderschap die hij verkreeg in de meest bizarre omstandigheden…

Aalt Bast

Wetenschap en pretletters

Wetenschap is een serieuze aangelegenheid. Er wordt te weinig gelachen, en dat is jammer want er is genoeg stof om te lachen. Aalt Bast pleit voor pretletters met een geheel eigen invulling. Zijn verhaal staat online

Paul Crutzen

Luchtkastelen bouwen

Gaat over verbinden door fantaseren, het creëren en beleven van een gemeenschappelijke droom. Missie, Visie en strategie vs. agile, organische groei vs. Keynesiaanse groei, ondernemend zijn vs. succesvol ondernemen. Eigenlijk gaat het over het nieuwe avontuur van Paul Borm en ook weer niet.

Dominique Deguelle

Mensen, mensen, mensen en af en toe een kreeft

De wereld bestaat uit mensen en netwerken. Met de juiste mensen worden nieuwe dromen werkelijkheid. Dominique vertelt over zijn droom en de rol van de Ooster-schelde kreeft in die visie.

Peter Klosse

De Smaak van de Toekomst

Smaak is een wonderlijk iets, maar niet ongrijpbaar. Smaak is onderbelicht en vaak onbegrepen: dat moet anders in de toekomst.

Ellen Schiffeleers

Improviseren: een cadeautje!

Iedereen heeft improvisatietalent – als je maar ‘Ja!’ zegt tegen je eigen ideeën en durft om het niet te weten. Waarom improviseren zoveel positieve energie kan opleveren als je kwetsbaar kunt zijn.

Jean-Philippe Rieu

Buiken, knopen en vlinders

Ik ontdek iedere dag opnieuw en intenser, dat ruimte, stilte, samen ervaringen en gevoelens delen, de basis van nieuw- kijken en zien, luisteren en horen zijn. De basis van re-spectere, opnieuw kijken en luisteren naar mezelf en daardoor naar de ‘ander’, the World…dat dit alles met buiken, knopen en vlinders te maken heeft…

WAT ZIJN JOUW TOEKOMSTPLANNEN?

Laat je inspireren op donderdag 9 maart 2017